Artikkel nr 6 fra blad nr 5-2001
Emne: CD-anmeldelse
Innenfor eller utenfor?
Av Ole Andreas Meling.

CD/Kassett:
Innenfor eller utenfor
Heimlengt

Nok en CD er kommet fra Basunen forlag som jeg helhjertet kan anbefale videre. Heimlengt er en liten ungdommelig mannsgruppe, og som er svært bevisste på innholdet i sangen. Det merkes på CD’en at de ønsker noe mer enn å fremføre en sang, de har noe viktig på hjertet de vil si oss. Det er gjerne det sterkeste inntrykket etter at jeg hadde hørt Cd’en noen ganger.

Innenfor eller utenfor? lyder tittelen på CD’en. Det er også tittelen på den sangen som først møter deg når du starter den. Evighetsalvoret ligger som en grunntone i budskapet. Sangene har ellers et sterkt fokus på Jesu kors og dets betydning for oss. Mange flere gode ord burde vært sagt om innholdet på CD’en. Her kan du høre deg frelst og få god sjelesorg på veien. Det er all grunn til å takke Heimlengt for budskapet de gir oss gjennom sangen!

De fleste sangene er kjente for mange. ”Du klager så ofte”, ”Ser du din frelser på korset” og ”No er mi synd tilgjeva” er kjente og kjære musikklagsanger og duett sanger. ”En vän framfor andra”, ”Barn ikkje tenar og ”Klippe du som brast for meg” er muligens mest sunget av kor tidligere. Heimlengt ligger i stil midt i mellom disse (eller kanskje vi kan si både og?). En for meg ny og vakker melodi til sangen ”Klippe du som brast for meg”, gjorde sangen ny for meg. ”Det er vel med min sjel” og ”Jeg vet min gjenløser lever” er mektige sanger, muligens litt for ambisiøse for denne sanggruppen. En av de sangene som gjorde sterkest inntrykk, var sangen ”Jesus hvorfor henger du på korset”. Det var en ukjent sang for meg, passende arrangert og sunget, vakker og sterk i innhold.

Sangene varieres med to og trestemt, duetter og solo. De akkompaneres av elektronisk piano med mange forskjellige lydvariasjoner, gitar og cello. Den siste kunne godt vært enda mer brukt, for den fyllte så godt ut og stod godt til sanggruppen.

Uten forbehold vil jeg anbefale utgivelsen! Og jeg håper vi får høre at gruppen ”Heimlengt” er aktiv lang tid framover. Vi trenger slike ungdommer som vil noe med sangen sin, og som har noe å bringe.