Artikel nr 8 fra blad nr 1-2012
Emne: Bladklipp
NRKs Trekant ødelegger seksualiteten
Av Hanne Aksnes, Jon Olav Økland og Torstein Barlaup

NRKs ”Trekant”-programmer øker det enorme sexpresset på unge jenter og gutter. Det ødelegger et sunt syn på seksuelt samliv og familieliv, som forutsetter troskap i et ekteskap mellom én mann og én kvinne. TV-programmet ”Trekant” mangler etisk veiledning. Programmet fokuserer på sexteknikker og tilfredsstillelse av seksuelle behov, ikke på kjærlighet. Unge blir oppfordret til å prøve seg frem og bryte grenser og normer. De blir forført til å kaste alle hemninger og leve et frigjort liv, mens de egentlig bindes til en levemåte som bryter ned respekten for kjærlighet og troskap. 

Vi leste en protest fra franske ungdommer mot en ”nøytral” seksualundervisning i skolen og et sexfiksert samfunn i Frankrike. Det de skriver er i høy grad aktuelt også i Norge i dag, og vi slutter oss til innholdet i appellen: 

”Sexologer, sexlærere, sexprofeter – franske jenter og gutter vil gjerne fortelle dere følgende: Vi er ingen svin, slik dere tror! Dere skal ikke greie å forderve oss. Vi er ungdommen, livskraften, framtiden. Dere er gamle i begjær, fordervelse og forræderi. For å tilfredsstille deres urenhet vil dere fange oss. Og når vi så er blitt ødelagt gjennom deres sexopplæring, deres eksempel og deres bruksanvisninger, da vil dere manipulere oss til å gjøre revolusjon for dere. Dere vil stjele vår sunnhet, vår fremtid, vår kjærlighet, vår glede. Ja, vår kjærlighet! 

Dere skal vite at vi elsker nettopp det dere forakter: vår familie, far og mor, våre brødre og søstre, vårt fedreland, helters og helgeners Frankrike, Jean d`Arches Frankrike, Vi ber til Gud, vi ber til Jesus. Og de blant oss som ikke ber, fordi de ikke tror, de har i hvert fall æresfølelse og et ideal om renhet. Dere kjenner ingen respekt, dere vil ta æren fra oss. 

Vi vil være brud og brudgom – ikke «partnere». Vi vil bli fedre og mødre – ikke pilleslukere og abortører. Forsvinn! Kom dere vekk, vi vil forsvare oss! Dere vil revolusjon, men vi skal vende den mot deres fordervelse, deres vonde hensikter og deres skryt. 

Hyklere, vi vil ikke vite av deres sexopplæring, deres sexpraksis og deres sexartikler. Vi vet hva vi har å gjøre uten dere, ja, på tross av dere. Lær heller noe dere ennå ikke har forstått. Nå gjelder det fransk ungdoms ære og framtid, den som dere vil ødelegge”. 

Vårt spørsmål til sist er: Hvor skal dette ende? Ser ikke samfunnets ledere de tragediene som følger i kjølvannet av den utagerende livsstilen som NRK anbefaler?

(Dagen 28.11.2011. Gjengitt med tillatelse fra de tre forfatterne som alle er 19 år og går på Fjellheim bibelskole i Tromsø).