Artikel nr 11 fra blad nr 3-2019
Emne: Bokmelding
Portrett av en kristen


Velkommen
Les artikler
Taler - nye  
Taler - arkiv  
Nettbutikk
Møter
Støttefond
Abonnere
Kontakt oss
Av Eivind Gjerde

Tittel: Christian - Portræt af en kristen 
Forfatter: Hans Erik Nissen 
Forlag: Forkynderfonden 2018 
Hefte: 76 sider 

Christian – Portræt af en kristen 

Christian er en fortelling om en videregående elev som blir kristen på en påskeleir han blir invitert med på. I boken blir Christian sitt nye liv som kristen beskrevet gjennom to kampfulle år. Boken er svært velskrevet, oppbyggelig og lærerik. Forfatteren Hans Erik Nissen skriver med stor sjelesørgerisk og bibelsk innsikt hvordan Christian gjennom sine troskamper kommer til hvile i frelsesverket som Jesus Kristus har fullbrakt. 

Boken har mye å gi både for unge kristne og for troende som har levd med Gud i mange år. Boken gir en klar veiledning i det svært sentrale spørsmålet i den kristne tro – Hva betyr det egentlig å være en kristen? 

Hans Erik Nissen (1938-2016) var en velkjent og respektert forkynner, sjelesørger og veileder. Han var i mange år forstander ved Luthersk Missionsforenings Højskole (LMH) i Hillerød like nord for København i Danmark. 

Hans Erik Nissen har gitt ut flere bøker. Den mest kjente i Norge er andaktsboken : Ett er nødvendig , som har kommet i flere opplag her i landet. 

Alt Hans Erin Nissen skriver er klart evangelisk, med en varm sjelesørgerisk tone. Det gjelder i høyeste grad denne vesle boken om Christian. Den anbefales på det sterkeste. Les den selv og gi den gjerne som gave til unge kristne! 

Boken er på dansk, men språket er så lettfattelig at det skulle ikke by på noen vanskeligheter å lese den. Den kom ut første gangen allerede 1976 på Credo Forlag. Denne utgaven ble også oversatt til norsk.